Botox – Vad är det?

Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är framtaget för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att fylla ut och ge ett lyft till hud som tappat sin elasticitet. Botox används främst till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna i ansiktet, men kan anpassas för behandling av exempelvis problem med svettningar i armhålor.Med exempelvis botox i pannan, det används när du vill åtgärda en rynka mellan ögonbrynen, mjuka upp arga rynkan eller vill få bort linjer i pannan.
Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det påverkas när du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. Med botox kan du motverkaEn botoxbehandling göteborg ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet.
Botox är inte bara till för att bättra på sin skönhet, utan är även en behandling som är hälsofrämjande och problemlösande för kroppen. Botox är bra mot migrän och för att vårda överspända muskler. Med botox i pannan blir det att musklerna i pannan och din glabella, även kallat argrynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket kan bilda migrän.Botox hos Akademikliniken Skin Center Göteborg - Vården.se

Botox Göteborg pris

Vad kostar botox? Beroende på vad det är som du vill behandla och vilken typ av behandling som du önskar med botox är det olika priser.
Bland utbudet har du möjlighet att göra botox kråksparkar, botox ögonbryn eller botox käke för att nämna några utav områdena som du kan behandla.
Svar på hur mycket det kommer att kosta ges i samband med konsultation hos våra behandlare som du träffar innan behandlingen. Där går ni tillsammans igenom vilket område du önskar göra botox injicering, om du gjort botox förut eller om det är första gången för dig som du gör botox. Det är under vår konsultation som vår legitimerade behandlare ger sin syn på vilken botox behandling som passar bäst för att ge dig ett naturligt resultat.

Botox injektion – Procedur?

Hälsodeklaration är det första du fyller i innan din injicering. Därefter har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att förklara steg för steg, kostnad och för att besvara möjliga frågor. Även om det är din första behandling med botox eller om du har gjort injicering förut, så är det viktigt att du känner dig trygg med oss som klinik och ett av de stora skälen till konsultationen är för att din behandlare ska ge sitt utlåtande om din behandling.
Behandlaren kommer rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Fortsättningsvis blir det att vi injicerar små mängder botox där det ritats ut markeringar. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på hur stort område som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Smärtnivån är beroende på hur känslig du är som person, men en behandling med botox är vanligtvis relativt smärtfri.

Botox före och efter

En vanlig fråga vi får är när kommer effekten av botox? Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.